AJANKOHTAISTA_Nbanner

 

 

 

 


AJANKOHTAISTA

 

Agapisti-säätiö Nepalissa                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    Agapisti-säätiön hallituksen puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja tutustuivat Nepalissa 27.10. - 8.11.2017 Suomen Lähetysseuran vieraina Agapisti-säätiönn tukemiin kohteisiin omakustanteisella matkalla. Agapisti-säätiö rahoittaa osaltaan Suomen Lähetysseuran yhteistyökumppanin Forward Looking- kansalaisjärjestön työtä vammaisten lasten ja nuorten koulutuksen edistämiseksi.

Vierailuun kuului mm. tutustuminen Kathmandussa Forward Looking-järjestön kurssitoimintaan ja toimitiloihin, missä kuultiin mm. näkövammaisten työllistymisestä musiikkikurssien avulla sekä tietokonekursseista. Vammaisia lapsia ja nuoria tavattiin kuurojen koulussa, näkövammaisten luokassa sekä Pokharassa Gandakin sisäoppilaitoksessa, joka viime mainittu on yksi Nepalin arvostetuimmista oppilaitoksista. Pieni osa tuettavista lapsista ja nuorista eivät ole vammaisia, mutta muuten syrjäytyvässä asemassa olevia. Heitä ovat esim. syrjäisen kivenhakkaajien kylänn lapset ja nuoret, joita myös tavattiin ja haastateltiin.

Nepalilaiset nuoret ja lapset osoittivat kiitollisuuttaan koulutuksensa tukemisesta monin tavoin: vastaanotto oli lämmin ja kaulaan pujotettiin useimmilla vierailuilla itse punotut kukkakäädyt. Agapisti-säätiön toimintaan tutustuminen antoi paljon lisätietoa rahoituspäätösten taustalle. Tärkeää oli myös nähdä motivoituneet ja ammattitaitoiset yhteistyökumppaneiden työntekijät, joiden panosta tuen perille menossa ei voi liikaa korostaa. Oli ilo myös todeta, että tuki antaa lapsille ja nuorille toivoa ja mahdollisuuden parempaan tulevaisuuteen.

 NepalSäätiösivu

 

 

footer